PostHeaderIcon Robotgräsklippare – effektivt mot mördarsniglar?

Som ett försök att motivera varför man skall ha en helautomatisk självgående robotgräsklippare på tomten så skall ett antal familjer ha denna tingest körandes i trädgården under hela sommaren för att mota bort mördarsniglar. Syftet är att undersöka om robotgräsklipparen har en avskräckande effekt på mördarsniglarna. Familjerna ska sedan intervjuas om dom tycker att mängden mördarsniglar har minskat jämfört med tidigare år eller jämfört med vad grannarna utan robotgräsklippare säger. Inledande studier visar på positiv effekt, se Ny Teknik om vad som hände med beståndet av mördarsniglar. Läs hela pressklippet här.

Tills dess att studien är färdig får du hålla tillgodo med tipsen på denna site för att bekämpa mördarsniglar i din trädgård!

Robotgräsklippare på jakt efter mördarsniglar

Robotgräsklippare på jakt efter mördarsniglar

Leave a Reply

Search
Categories
Links: