För att göra ditt eget elektiska snigelstaket behöver du föjande

  • 1 skyddstransformator 240/12 Volt från Clas Olsson eller liknande
  • två uppsättningar oisolerade kontakttrådar, varje uppsättning lika lång som omkretsen på det trädgårdsland du vill freda
  • förlängningskabel
  • spik

Börja med att avgränsa ditt trädgårdsland med tryckimpregnerad bräda (120*28 eller likande). Sätt brädorna som på högkant och gräv ner dom till hälften eller en tredjedel så att dom bildar en sarg runt trädgårdslandet. Spika sedan fast kontakttrådarna på utsidan av sargen; spika fast dom med ca 1,5 cm avstånd från varandra. Se till att dom inte berör varandra. Koppla sedan varje kontakttråd till transformatorn och plugga in den i vägguttaget. När nu en snigel kryper upp på sargen och berör bägge kontakttrådarna kommer strömmen att gå genom snigeln och den kommer att avlida.

OBS! KÄNNER DU DIG OSÄKER PÅ ATT ARBETA MED ELEKTISKA SAKER SÅ SKALL DU INTE HELLER GÖRA DET! BE NÅGON OM HJÄLP ISTÄLLET!

Fördel: Bra skydd mot inkommande mördarsniglar

Nackdel: kräver att du håller rent runt sargen och kontakttrådarna så att inte täcks av blad eller gräs. Du måste även skrapa bort snigelkadaver från kontakttrådarna, dom har en tendens att fastna och kortsluta ledarna.