Mördarsniglar är som många av oss hobbyodlare, båda gillar att ta en öl när vi varit aktiva i trädgårdslandet. Jag vet inte om det är smaken på ölen som lockar eller alkoholen, men det är kanske en akademisk fråga; fungera gör det. Jag apterade en ölfälla mot mina kombattanter med hjälp av ett aluminiumtråg som jag grävde ner i trädgårdslandet. Hittade en överbliven och utgången Spendrups Julöl (fungerar nog med annan öl också) längst bak i kylskåpet som jag utan tvekan offrade för detta ändamål.

Vid senare inspektion kunde jag se mördarsniglarna hålla poolparty i och bredvid Julölen, fungerade utmärkt med andra ord.

Lyckoruset över min ölfälla stillade sig när jag kollade fällan efter ett rejält skyfall. Då hade det blivit översvämning i poolen, mördarsnigelkadaver låg halvt upplösta i den utspädda ölen och det såg inte så trevligt ut. Nåväl, det torkar väl tänkte jag. Några dagar med blå himmel och mycket sol torkade mycket riktigt ut poolen, nu låg det en seg sörja av f.d. mördarsniglar på botten av poolen, och det var inte heller så trevligt.

Så höll det på allt eftersom väderleken växlade, översvämning eller torka, upplösta mördarsnigelkadaver eller intorkade mördarsnigelkadaver.

Fördel: Du behöver inte själv dricka upp din gamla julöl (kanske ett I-landsproblem)
Nackdel: Läs texten ovan